Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Friese Meren

Top 10 prachtige hotelletjes aan de schilderachtige meren van Friesland

Bezienswaardigheden aan de Friese Meren


De Friese Meren is een gemeente in de provincie Friesland. Zoals de naam het zegt vind je er grote meren en plassen in het gebied. Het grootste meer is het IJsselmeer. Je zou in principe zelfs de oversteek naar Noord-Holland kunnen maken. Andere grote meren zijn het meer bij Sneek en het Tjeukemeer. Je kan het leven van de bevolking goed voelen op het water maar je vindt in de plaatsjes ook vele musea waar je meer te weten kan komen over hoe men in deze omgeving leefde.

Locatie van de hotels aan de Friese Meren


Zoek naar meer hotels aan de Friese Meren


1. Hotel Stedswal

Sloten (Friese Meren) tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,2/10   Vanaf €0 per nacht

Hotel Stedswal ligt in het kleine en charmante stadje Sloten. Je hebt in de omgeving bezienswaardigheden zoals het Tweewielermuseum, het Fries Verzetsmuseum en het IJsselmeer Hotel Stedswal heeft kamers met een landelijke inrichting, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In de ochtend kan je genieten van een lekker ontbijtje met onder andere Fries suikerbrood. In de middag kan je ook op het terras zitten met een kopje koffie of thee en gebak. De eigenaren geven je graag advies waar je in de buurt gezellig kan dineren.

meer info

2. Hotel Stadsherberg Sneek

Sneek (Friese Meren) tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 9,0/10   Vanaf €0 per nacht

Hotel Stadsherberg Sneek biedt fijne appartementen aan in het centrum van Sneek. Het hotel ligt op slechts 600 meter van het centraal station van de stad en op 30 meter van de iconische stadspoort. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het Fries Scheepsvaart Museum, Theater Sneek en het Nationaal Modelspoor Museum. De appartementen van Hotel Stadsherberg Sneek zijn voorzien van modern meubilair, ruime bedden, een eigen badkamer en een kitchenette. Je kan in de ochtend aanschuiven voor een lekker ontbijtbuffet. Tijdens de lunch en in de avond kan je in het restaurant terecht voor diverse Europese à-la-carte gerechten.

meer info

3. Hotel Meerzigt

Oostermeer (Friese Meren) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 9,2/10   Vanaf €0 per nacht

Hotel Meerzigt is gevestigd in Oostermeer. In de buurt vind je het Bergumermeer en De Leijen. Je kan daar vissen en varen. Andere bezienswaardigheden in Friesland zijn Planetarium Eise Eisinga, de Vuurtoren en het Natuurcentrum van Ameland. De kamers van Hotel Meerzigt zijn comfortabel ingericht en hebben een eigen badkamer. Elke ochtend kan je genieten van een lekker continentaal ontbijt. Bij mooi weer kan je in de tuin zitten met een drankje en er zijn ook barbecuefaciliteiten. In de avond kan je gezellig een drankje doen aan de bar.

meer info

4. Hotel Mooi Gaasterland

Rijs (Friese Meren) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 9,0/10   Vanaf €0 per nacht

Hotel Mooi Gaasterland zit in een prachtig landhuis in Rijs. Op een paar kilometer vind je de golfclub Gaasterland. Je kan door de omgeving ook mooie wandelingen maken en fietsen door de omgeving. Bij de accommodatie kan je ook reserveren voor een romantische rit met een koets voortgetrokken door paarden. Hotel Mooi Gaasterland heeft elegant aangeklede kamers met een eigen badkamer en zijn van alle moderne gemakken voorzien. 's Ochtends staat er een heerlijk continentaal ontbijt voor je klaar. In de avond kan je dineren met een goed à-la-carte menu.

meer info

5. Hotel Lemmer

Lemmer (Friese Meren) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,9/10   Vanaf €0 per nacht

Hotel Lemmer bevindt zich op slechts 5 minuutjes lopen van het IJsselmeer Hier kan je varen, vissen en andere activiteiten bij het water ondernemen. In Friesland heb je ook bezienswaardigheden zoals Museum Joure, het Wrakkenmuseum en Ir. D.F. Woudagemaal. De kamers van Hotel Lemmer zijn authentiek ingericht, hebben zachte bedden en een eigen badkamer. In de ochtend kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet. Het hotel heeft een grote tuin waar je kan bijkomen en in de buurt vind je verschillende eet- en drinkgelegenheden.

meer info

6. Galamadammen Hotel Jachthavens

Koudum (Friese Meren) tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 8,9/10   Vanaf €0 per nacht

Het Galamadammen Hotel Jachthavens is de perfecte locatie voor de watersportliefhebber. Het bevindt zich vlakbij de Morra en het Fluessen meer. Beide stromen uit bij het IJsselmeer, je kan hier als liefhebber van varen helemaal je hart ophalen. Bij het hotel kan je ook je boot aanleggen. Galamadammen Hotel Jachthavens heeft comfortabele kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In de ochtend heb je een ruime keuze uit ontbijtmogelijkheden. Het restaurant van het hotel serveert een breed aanbod aan heerlijke Europese specialiteiten.

meer info

7. Hotel Restaurant Goerres

Akkrum (Friese Meren) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,6/10   Vanaf €0 per nacht

Hotel Restaurant Goerres ligt naast de rivier de Boorne in het plaatsje Akkrum. Vanaf de rivier vaar je zo richting grote meren. De omgeving leent zich ook goed voor het maken van fietstochten, wandelingen en andere buitenactiviteiten. Hotel Restaurant Goerres heeft aangename kamers met zachte bedden en een eigen badkamer. In de ochtend kan je je dag goed beginnen met een lekker ontbijtje. Je kan 's avonds in het restaurant dineren met verschillende Europese specialiteiten. Na een mooie dag kan je ook als afsluiting een drankje doen aan de bar.

meer info

8. Hotel Wymerts

Workum (Friese Meren) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,6/10   Vanaf €0 per nacht

Het sfeervolle Hotel Wymerts is gevestigd in Workum. Op 200 meter afstand vind je het Tweewieler Museum. Andere bezienswaardigheden zijn het Jopie Huisman Museum, Sneek en Stavoren. De kamers van Hotel Wymerts zijn warm ingericht, hebben ruime bedden en een eigen luxe badkamer met badkuip, regendouche of hydromassagedouche. Elke ochtend kan je aanschuiven voor een lekker ontbijtbuffet. Je kan in de middag en in de avond eten in het restaurant met verschillende lokale en internationale gerechten. Bij Hotel Wymerts word je helemaal in de watten gelegd!

meer info

9. Hotel Jans

Rijs (Friese Meren) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,6/10   Vanaf €0 per nacht

Hotel Jans is een gemoedelijke accommodatie in Rijs. Op 3 kilometer vind je de Gaasterland Golfclub. Stavoren ligt op 9 kilometer en Workum vind je op 12 kilometer. Je kan door de omgeving allerlei buitenactiviteiten ondernemen. Hotel Jans heeft aangename kamers met tapijt, comfortabele bedden, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In de ochtend kan je je dag goed beginnen met een lekker ontbijt. Bij het restaurant van Hotel Jans kan je dineren met à-la-carte gerechten uit de Franse keuken.

meer info

10. Herbergh de Paren fan Eastermar

Oostermeer (Friese Meren) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,4/10   Vanaf €0 per nacht

Herbergh de Paren fan Eastermar ligt in Oostermeer en vlakbij het Bergumermeer en De Leijen. Op beide locaties kan je je hart op halen met varen, vissen en andere leuke dingen bij het water. Op ongeveer 17 kilometer vind je ook Leeuwarden waar je tal van bezienswaardigheden hebt. Herbergh de Paren fan Eastermar heeft knusse kamers met een eigen badkamer. In de ochtend kan je genieten van een smakelijk continentaal ontbijt. Het restaurant van de accommodatie serveert verrukkelijke culinaire gerechten en andere heerlijkheden waar je je vingers bij aflikt.

meer info