Op zoek naar een romantisch hotelletje

Romantische hotels Waddeneilanden

Top 10 prachtige hotelletjes op de fraaie Waddeneilanden

Bezienswaardigheden op de Waddeneilanden


De Waddeneilanden zijn een reeks aan eilanden in het Noorden van Nederland die als een slinger omhoog lopen langs Duitsland en eindigen in Denemarken. Nederland heeft 5 bewoonde Waddeneilanden en dit zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De eilanden liggen in de Noordzee en heeft een unieke flora en fauna. Wanneer je over de stranden wandelt dan heb je een kans om bijvoorbeeld zeehonden te zien. Op de eilanden kan je ook vele buitenactiviteiten boeken zoals rijden in een kitebuggy, paardrijden en waddenlopen bij eb.

Locatie van de hotels op de Waddeneilanden


Zoek naar meer hotels op de Waddeneilanden


1. Boutique Hotel De Smulpot

Den Burg (Texel) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,8/10   Vanaf €121 per nacht

Boutique Hotel De Smulpot is een fijn hotel in Den Burg op het eiland Texel. Op het eiland heb je bezienswaardigheden en activiteiten zoals Circuitpark Karting Texel, Ecomare, Paracentrum Texel en het Koninklijke Marinemuseum. Boutique Hotel De Smulpot heeft 7 mooie kamers met grote bedden, een eigen badkamer met inloopdouche en gratis toiletartikelen van Rituals. In de ochtend kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet. Het restaurant serveert in de avond diverse streekgerechten. Je kan ook na afloop gezellig een drankje drinken aan de bar.

meer info

2. Hotel Brasserie Om de Noord

Schiermonnikoog (Schiermonnikoog) tonen op kaart
★★★★☆   Beoordeling 8,7/10   Vanaf €95 per nacht

Hotel Brasserie Om de Noord is gevestigd op het eiland Schiermonnikoog. Op het eiland heb je bezienswaardigheden en activiteiten zoals de Watertoren, het Schelpenmuseum, de Westerplas, de Noorder vuurtoren en de Marina van Schiermonnikoog. Hotel Brasserie Om de Noord heeft 6 comfortabele kamers met een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In de ochtend kan je genieten van een breed ontbijt assortiment met onder andere pancakes. 's Avonds serveert het restaurant verschillende Franse, mediterrane en Europese specialiteiten. Aan de bar van het hotel kan je gezellig een cocktail drinken.

meer info

3. Hotel Posthuys Vlieland

Oost-Vlieland (Vlieland) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 9,3/10   Vanaf €90 per nacht

Hotel Posthuys Vlieland is gevestigd in de duinen van Oost-Vlieland. Binnen 10 minuten wandel je naar het strand waar je kan zonnebaden, zwemmen in de zee en andere buitenactiviteiten kan ondernemen. Je hebt ook bezienswaardigheden zoals de vuurtoren van Vlieland, De Schorren en het Centrum voor Natuur en Landschap. Hotel Posthuys Vlieland heeft 14 sfeervolle kamers met comfortabele bedden, een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en zijn van alle moderne gemakken voorzien. Je kan in de ochtend genieten van een lekker continentaal ontbijt. In de avond kan je genieten van verschillende soorten gerechten.

meer info

4. Hotel De Horper Wielen

Kaard (Terschelling) tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,1/10   Vanaf €83 per nacht

Hotel De Horper Wielen vind je in Kaard op Terschelling. In de buurt heb je bezienswaardigheden zoals het Centrum voor Natuur en Landschap, de Terschelling VVV, het Duimmeertje meer en op 4 kilometer vind je de Noordzee. Hotel De Horper Wielen heeft 10 kamers met een licht interieur, zachte bedden, een eigen badkamer en andere gemakken. Elke ochtend kan je je dag goed beginnen met een ontbijtbuffet met vers brood en jus d'orange. Op minder dan 2 kilometer van het hotel vind je restaurantjes, cafés en barretjes waar je 's avonds lekker kan eten en drinken.

meer info

5. Hotel Het Gouden Boltje

De Koog (Texel) tonen op kaart
★★☆☆☆   Beoordeling 9,2/10   Vanaf €89 per nacht

Hotel Het Gouden Boltje is gevestigd in het dorp De Koog. In de omgeving heb je bezienswaardigheden zoals Ecomare, het Nationaal Duinpark van Texel, Circuitpark Karting Texel en binnne 10 minuten loop je naar het strand. Hotel Het Gouden Boltje heeft 9 fijne kamers met een eigen badkamer en gratis toiletartikelen. 's Ochtends kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet zodat je je dag goed start. Op een kleine afstand vind je diverse restaurants, cafés en barretjes waar je 's avonds kan eten en drinken. Je kan ook bijkomen met een drankje op het terras van het hotel.

meer info

6. Herberg Rijsbergen

Schiermonnikoog (Schiermonnikoog) tonen op kaart
☆☆☆☆☆   Beoordeling 8,6/10   Vanaf €89 per nacht

Herberg Rijsbergen zit in een fraai herenhuis op 2 kilometer van het strand van Schiermonnikoog. In de omgeving heb je bezienswaardigheden zoals het bezoekerscentrum, de Watertoren, het Schelpen museum, de Marine van Schiermonnikoog en de Westerplas. Herberg Rijsbergen heeft 17 ruime kamers met een landelijk interieur, een eigen badkamer en andere voorzieningen. In de ochtend kan je in de eetzaal je dag beginnen met een vers ontbijtje. Op het eiland vind je verschillende restaurants, cafes en barretjes waar je lekker kan eten en drinken. Na een leuke dag kan je als afsluiting een drankje doen aan de bar.

meer info

7. Hotelletje de Veerman

Oost-Vlieland (Vlieland) tonen op kaart
★★☆☆☆   Beoordeling 9,2/10   Vanaf €62 per nacht

Hotelletje de Veerman is een gemoedelijke accommodatie op een kwartiertje lopen van het strand in Oost-Vlieland. Naast ontspannen op het strand, wandelen en fietsen heb je bezienswaardigheden zoals Centrum voor Natuur en Landschap. Hotelletje de Veerman heeft 22 knusse kamers met boxspring bedden en een eigen moderne badkamer. De suites hebben ook een keukentje en balkonnetje. In de ochtend kan je je dag beginnen met een continentaal ontbijt. Op 200 meter vind je het dichtstbijzijnde restaurant, café en bar. Je kan ook gezellig een drankje doen bij Hotelletje de Veerman.

meer info

8. Hotel De Koegelwieck

Hoorn (Terschelling) tonen op kaart
★★☆☆☆   Beoordeling 9,0/10   Vanaf €97 per nacht

Het gezellige Hotel De Koegelwieck Terschelling heeft een Engelse en Ierse aankleding. Je kan over het eiland Terschelling mooie wandelingen maken door de duinen of langs het strand, fietsen en ontspannen op het strand. Hotel De Koegelwieck Terschelling heeft 5 knusse kamers met een zithoekje en een eigen badkamer. Je kan 's ochtends je dag beginnen met een stevig Engels ontbijt. In de avond kan je dineren met traditionele Ierse en Engelse gerechten. Uiteraard gaat dit goed samen met een lekkere pint en sfeervolle Ierse muziek.

meer info

9. Hotel Cafe Restaurant De Klok

Oost-Vlieland (Vlieland) tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,0/10   Vanaf €58 per nacht

Hotel Cafe Restaurant De Klok is gevestigd op een kwartiertje lopen naar het strand. Je hebt in de buurt ook de Ameland Golfclub en de vuurtoren van Ameland. Er is op minder dan 2 kilometer een bos om doorheen te fietsen en wandelen. Hotel Cafe Restaurant De Klok heeft 23 kamers met zachte bedden, een eigen badkamer en zijn van alle gemakken voorzien. In de ochtend kan je in het cafe terecht voor ontbijt en lunch. Het restaurant serveert in de avond diverse gerechten.

meer info

10. Peek Life Style Lodges

Den Burg Texel tonen op kaart
★★★☆☆   Beoordeling 8,4/10   Vanaf €95 per nacht

Peek Life Style Lodges biedt fraaie appartementen in Den Burg op het eiland Texel. Het Noordzeestrand vind je op 20 minuten fietsen. In de omgeving heb je ook bezienswaardigheden en activiteiten zoals Circuitpark Karting Texel, het Ecomare natuurmuseum, het Koninklijke Marine museum en Paracentrum Texel. Peek Life Style Lodges heeft 3 appartementen die zijn ingericht met stijlvol modern interieur, aparte slaapkamers met ruime bedden, een eigen ruime badkamer en een volledig uitgeruste keuken. Je vindt de belangrijkste winkelstraat op slechts 1 minuutje lopen van de accommodatie. Het centrum van Den Burg heeft ook meerdere eet- en drinkgelegenheden.

meer info